Tuesday 3 December 2013

SNIPPETS #6 Turkish

ufak tefek şeyler
# 6                                                                                                                                  3 Decembis 2013
ParçacıklarıKamu Yararına yayınlandı . Hiçbir eylemler anlaşıldığı veya ima edilmelidir . Ifadegörüşler yalnızcayazara aittir kalır .
Jegar sahad - Uthur tarafından
BBC Dünya Servisi'nin 04:00 Tuisday 3 Decembis 2013 ( 60 dakika açık forum ) ' Dünya SÖZ SİZDE ' :
" Bugünün bir soru : ?Dünya kızgınlar oluyor demokrasinin bir tahammülsüzlük var mı ? "

AMAÇ :
Tay uzman : . . "Tay Başbakan Taksin Okırsal alanlarda destek sağlam bir temel inşa ama sonra bir devrildi üzereykenkırsal alanlarda çok popüler olan bir popülist olarak on yıl önce seçildi amaBaşkenti Bangkok nefret edildi 2006 askeri darbe .askeri , bu hükümete karşı protestolar gerçekleşti, Taksin sözde Kırmızı Gömlek tarafından ,askeri onları ezilmişBaşkenti değil,tüm ülke . çıkarlarını temsil eden yeni bir hükümet kurdum. Birçok 2011 kardeşi yılında . öldü Başbakan kazandı seçim , esas olarak onun tüm önceki politikalarını yerine getirmek için umut verici yoluyla . Buaskeri veCapital'in yönetici elit ile logger başkanları onu ayarlayın . O son Taksin sürgünden eve dönmek için izin verecek bir ' af' tasarıyı tanıtmak için çalıştı . düzenlenenOrdu artık Polis HQ ve bazı bakanlıkları işgal yanlısı askeri gösteriler tetiklenir . Onlar " ' istifa ' olarakseçilmiş hükümet için çağrıda bulunuyorlar .

Mısır uzmanı : " popüler protestolar2010 Arap Baharı sırasında patlak kadar bütün ömrü boyuncaCumhuriyet sadeceordu tarafından idare edilmiştiraskeri yüzlerce öldürdü ama sonraABD'nin baskısıyla güç çıkmak Müslüman Kardeşler'i ardından demokratik seçimlerde . . aday Morsi MB daha fazla oy , bu defa % 80 aldı kısa bir süre sonra Morsi tutuklandı çatışma ay sonra . Morsi hükümetinindevrilmesi için çağrıda yanlısı askeri protestolar başladı , bir yıl içinde . Parlamento seçimlerinde .oyların % 70'ini aldı ve . çözünmüş onun Parlamento Orada çok kan dökülmesini izledi Ama şimdi pro - Morsi mitingler biriBBC'ye yaptığı gibi Neden Henüz yanlısı askeri grupları 'demokratik' olarak dolu , saldırıya halkı gaoled ve onun kişi öldü : . ' Biz çok olsun ? . . bizim mitinglere birlikte birçok kişi ' bir uzman cevap verir: . ' ! Ama şimdiye Morsi yaptım '

Ukraynalı uzman : . " GöstericilerAvrupa Birliği ticari bloğa Ukrayna'yı birleştiren bir antlaşma imzalamak için reddetmesi geçen haftaseçilen Rus yanlısı hükümet devrildi Ukrayna'nın Cumhurbaşkanı kabul etmişti için çağrıda , fakat 'başlığı altında aşağı desteklison anda basınç " 'popüler ama tarafından yapılan ' dış manipülatörlerinin ' Rusya'dan . Rusya Devlet Başkanı Putin,hükümet karşıtı protestolar değil diyor ' .


Imput :
Omar , gelen Oakland [ ABD] İşgal : "Hareketi yok gerçektenilk bir- iki ay sonra , bir yıl sonra öldü Occupy ben çok kısa sürede aktif hale getirebilirsiniz siyasi aktivistlerin bir çekirdek ' kadro ' amabüyük kalıyor . sayılar küçük görünüm sosyal medya çok hızlı büyük büyüdü . İnsanlar orada bu enerji olduğunu ve bunun bir parçası olmak istedim . Ama hiçbir şey bir ay sonra ne zaman uzakta soluk gördüm başladı ne . vardır artık . tüm dışarı gittiler ve geride hiçbir şey bırakmadı .cezaları ,tutuklamalar ,kaybetme işleri ve evleri It ' çoğu insan için çok fazla oldu : . İnsanlar polis baskınınmaliyetini saymaya başladı .
Sunuculuk : 'Bazı çok orta sınıf oldu işgal söylüyorlar . Özellikle büyük bankalar gibi değil ama yine de ' Starbucks kahve için dışarı kopardılar kim insanlar.

Compere : " onun insanların gerçek protestolara göremiyoruz bu yüzden sosyal medya doctored olduğu iddia edilmiştir Herhangi bir yorum ' . ? ABD: ' evet, diğer yerlerde vardı NYC kasırga Sandy'nin etkileri foto- dükkan vardı ' Mısır: . 'Evet , burada bazı siyasi patters Suriye'den iddia edilen sahte katliamları üretimi ' Tay : . 'Evet ,askeri re - pro - Taksin redshirts onların 2010 katliamının görüntüleri kullanarak . Onlar ' pro - askeri göstericileregeçerli yanlısı Taksin hükümeti tarafından saldırıların ' olarak bu paketlenen var .

SONUÇLAR :
Soru: " ? Sosyal medyasokaklara daha fazla insan getirmek mi , bir aracı veya bir azmettirici var mı? "
Oxford Olga : . "Bengeçen haftaUkraynalı protestocular bir araştırma oldum Biz bir fotoğraf veya hikaye 'gibi tıklandığında çünkü Facebook'taprotestolarını takip eden birçok arkadaşın ' aktivistleri 'olarak kendilerini düşündüm bulundu ya da bir online dilekçe 'evet' işaretli . It " aslında dışarı çıkmak ve bir şey DO onları motive etmedi .

Türk uzman : " Henüz erken 2013 yılında Türkiye'de hükümet karşıtı protestolarsosyal medya öğesi sadece onlar yaklaşan seçimler için 'onların imajını yönetmek ' için 6.000 çevrimiçi uzmanları tuttum açıkladıiktidar partisi AK korkutmuş " .

SONUÇ :
Compere : " Biz Soğuk Savaş sonrası dönemin , bir post - Eski Rejim çağda yaşıyoruz belirsizlik bir sürü var seçilmiş hükümetlerindevrilmesini talep olanlar genellikle bu ' demokrasi' diyoruz ama birçok aslında anti- vardır ( ? ) . . - demokratik . sosyal medya bu maskeler ve kolay " sosyal bulaşma olabilir .

Thai uzmanı : " Evet , biz Tayland sosyal medya çok net yanlısı ve hükümet karşıtı kampa bölünmüş buldukçoğunluğugerçeği bulmak için rakip görüşlerin bu mayın tarlasında var." .

Box 635 Strathpine PS 4500 Avustralya Doktora 0448 187 582
E-posta : australiannationalaction@yahoo.com.au
Blog : australiannationalaction2.blogspot.com.au /

No comments:

Post a Comment